srijeda, 18. januar 2012.

Zapisnik sa Plenuma 18.01.2012.

1. Pismo podrške studentima iz Ljubljane
2. Prvi sastanak kampanje "Pravo na protest"
3. Pitanje snimaka napadača sa sigurnosnih kamera fakulteta
4. Održavanje sledećeg plenuma

1. Studenti sa Univerziteta u Ljubljani se već više od mesec dana bore za potpuno i javno finansiranje visokog obrazovanja na svim nivoima, za ukidanje bolonjske reforme i demokratizaciju univerziteta. Predloženo je da im se pošalje pismo podrške, i pročitan je predlog teksta pisma. I jedno i drugo je usvojeno.

2. Sastanak je održan juče, u utorak, 17.01., na njemu su pored delegata Plenuma FF bili prisutni i Društveni Centar, Kontekst kolektiv, ekipa iz Posete Starom Sajmištu i predstavnici sindikata Solidarnost. Na sastanku je bilo reči i o raznim vidovima državne represije, uključujući zakonske promene (moguće ukidanje prava na štrajk u srendnjim školama), ali i o napadima fašista. Zajednička platforma tek treba da se izradi.

3. Prošle nedelje je Ivan T. išao do sekretara fakulteta i usmeno mu tražio snimke sa sigurnosnih fakulteta radi identifikacije napadača od 6. decembra 2011., na šta je dobio odgovor da su snimci predati policiji odmah nakon napada. Sa druge strane, kada su kolege išle u policiju da prijave napad, upitani su da li su "nabavili te snimke". Na zahtev koleginice da se ti snimci dostave na uvid studentima Uprava nije nikad odgovorila (prošao je zakonski određeni rok od 15 dana za odgovaranje na zahteve). Predloženo je da se razmotri neka moguća akcija povodom ovoga, radi preispitivanja odgovornosti Uprave, jer su napadači i dalje na slobodi i ponovo su napali kolegu Matiju M. pre nedelju dana, 11.01.2012.

4. Odlučeno je da se sledeći plenum odloži zbog ispitnog roka, i da se održi 27.01.

4 коментара:

Анониман је рекао...

"delegati plenuma" cekajte ali kada smo pozvani na sastanak dekanskog kolegijuma na pregovore za vreme blokade izglasali smo da PLENUMUM NEMA PREDSTAVNIKE TJ. DELEGATE i tako odbili pregovore sa Upravom, ne kapiram odkud sad "delegati plenuma"???

Анониман је рекао...

Plenum nema PREDSTAVNIKE, a ne delegate.

Анониман је рекао...

cekaj, cekaj, zasto onda nismo te "delegate" poslali na razgovor sa dekanskim kolegijumom, upravom ili kako vec?

Анониман је рекао...

Ja nisam bio prisutan kada se odlucivalo o pregovaranju sa upravom, ali ako je tad izglasano da se ne salje niko ne pregovore onda je to objasnjenje. Za kampanju Pravno na protest je izglasana podrska u nacelu, a posle i ko ce da ide kao veza plenuma i kampanje.

Постави коментар