petak, 4. novembar 2011.

Podrška studentima - Studentski Parlament Visoke ICT

Studentski Parlament Visoke ICT škole, zajedno sa studentima Visoke ICT zvanično podržava studente Visoke škole elektrotehnike i računarstva, kao i studente Filozofskog fakulteta, koji su blokirali svoje visokoškolske ustanove.

Slažemo se sa svim njihovim zahtevima tj. da se ukine rangiranje i da se od sledeće godine svi sa 48espb poena finansiraju iz budžeta Republike Srbije, da se vrate apsolventski rokovi i apsolventski staž i da se školarine smanje na iznos tri minimalne plate u našoj zemlji tj. 48000 RSD. Želimo da iskažemo da smo zabrinuti za nas i naše kolege da nećemo biti u mogućnosti da platimo školovanje sledeće godine i time nećemo moći da nastavimo studiranje. Smatramo da stupanje na snagu izmenjenog Zakona o visokom obrazovanju direktno ugrožava osnovno pravo svih studenata, odnosno pravo na školovanje.

Ovom prilikom obaveštavamo i sve studente koji nisu znali ili nisu verovali, da je od sledeće godine po novom zakonu potrebno 60espb poena da bi se uopšte konkurisalo na rang listu. Samim tim ostaće prazna mesta za studente koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, koja neće biti popunjena.

Žao nam je zbog situacije u kojoj su studenti i zbog sve gorih uslova studiranja u našoj zemlji.

Isto tako napominjemo da Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije još uvek nije poslalo predlog našoj školi da se umanje školarine studentima koji su uspeli da ostvare minimum 48espb bodova prošle školske godine, koji je obećao Ministar prosvete i nauke Republike Srbije. Pored toga napominjemo i da stipendije Grada Beograda koje su dodeljene prošle školske godine nisu isplaćene.

Studentski Parlament Visoke ICT

3 коментара:

Анониман је рекао...

Ako se vi dicite podrskom visokih i visih obrazovnih ustanova onda mi vas je zao. Niste uspeli da obezbedite podrsku na Filozofskom, da ne pricamo o tome da vas ni jedan drugi fakultet nije podrzao (Filoloski pukao, na FF u NS nije ni posteno zapocela blokada i vec je prekinuta).

Vratite nam slobodu kretanja i pravo na obrazovanje. Molim vas. Student FF

Анониман је рекао...

Mi slobodu kretanja nikom nismo ograničili, nemoj širiti dezinformacije. Svako može da se slobodno kreće po fakultetu, dok god uspe da se izbori sa batinašima koje dekanka dovede. Jedino što studenti blokiraju su predavanja, i za to imaju veoma dobre razloge.
Uostalom, nema šta da moliš. Svako ima opciju da dođe i predloži to na Plenumu. Biće glasano, pa ako većina odluči, blokada će se prekinuti.

Slobdan је рекао...

I treba blokirati natavu, jer ovo sto rade Vlada i ministrarstvo je sramota, lazu svake godine, a od sledece ce biti jos gore. To sto pojedine studente bas briga dal ce placati 100 000 ili 180 000 i sa koliko se bodova upada na budzet to je vec posebno pitanje. Dok bude ovaca za sisanje bice i ove vlasti. Pozdrav kolegama sa Filozofskog fakulteta sa VISER-a :)

Постави коментар