utorak, 8. novembar 2011.

Saopštenje medijima povodom protesta studenata u sredu, 9.11. u 12h na platou ispred Filozofskog fakulteta

Plenum studenata Filozofskog fakulteta uputio je 7.11.2011. godine Savetu Filozofskog fakulteta niz zahteva koji se odnose na konkretne probleme na Filozofskom fakultetu, a u vezi sa organizacijom nastave i ispita, regulisanjem administrativnih i drugih troškova, kao i studentskim samoorganizovanjem. Iako je dekanica Vesna Dimitrijević prethodnog dana prvi put razgovarala sa studentima i obećala da će zahtevi biti razmotreni na vanrednoj sednici, Savet je u svojim zaključcima naveo da zahtevi „neće biti razmatrani, imajući u vidu činjenicu da nisu upućeni od strane legalnih i legitimnih predstavnika studenata“. Ovim je eksplicitno objavljen nastavak politike ignorisanja opravdanih studentskih zahteva. U zaključcima se takođe navodi da Savet „podržava aktivnosti i mere koje je Uprava preduzela u prethodnom periodu“, pravdajući nasilje koje je u proteklom periodu bilo sprovedeno nad studentima koji učestvuju u blokadi. U maniru rektora BU Branka Kovačevića, koji je pozvao državu da se obračuna sa studentima „milom ili silom“, Savet u svojim zaključcima navodi da ovlašćuje Upravu da se „obrati Osnivaču“, tj. državi, „za pomoć“.
Kao odgovor na dosadašnje ignorisanje, manipulaciju medijima i sprovođenje represivnih metoda nad studentima u blokadi, u sredu, 9.11 u 12h na platou ispred Filozofskog fakulteta samoorganizovani studenti i studentkinje će održati protest sa zahtevima:
1. Smanjenje školarine na tri minimalne mesečne neto zarade
2. 48 ESPB kao uslov za prelazak na budžet i ukidanje rangiranja
3. Ponovno uspostavljanje i regulisanje apsolventskog staža
4. Smena rektora Beogradskog Univerziteta Branka Kovačevića


Radna grupa za odnose sa medijima Plenuma Filozofskog fakulteta

3 коментара:

Анониман је рекао...

de se može naći vaš kontakt? mail adresa ili nešto.

Autonomni studenti Rijeka је рекао...

http://blog.autonomnistudenti.com/?p=3775

Pozdrav iz Rijeke! Prenesite podršku na blog..

Анониман је рекао...

Pošto sami govorite o sprovodjenju represivnih metoda, zapitajte se da li je "blokada" represivna metoda? I kako uopste mozete biti legitimni studentski predstavnici? Mozete biti samo "samozvani" studentski predstavnici...

Постави коментар