ponedeljak, 24. oktobar 2011.

Demanti na izjavu rektora BU o tome ko organizuje naš protest

Poštovani,

Ulažemo snažan protest i demanti povodom današnje izjave rektora Beogradskog Univerziteta, Branka Kovačevića (http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/284656/Rektor-Blokadu-Filoloskog-organizuju-mladi-marksisti), a koju je prenelo više medijskih kuća. Studentski plenum Filozofskog fakulteta je, kao i Plenum Filološkog fakulteta, nezavisno telo studentskog samoorganizovanja koje funkcioniše prema principima neposredne demokratije. Plenumi studenata, na kojima su učestvovali i pojedini profesori, izglasali su blokade nastave u petak 14. oktobra na Filološkom, odnosno u sredu 20. oktobra na Filozofskom fakultetu.
Svaki pokušaj naše diskreditacije od strane onih koji sa ostatkom države i „političke elite“ dele odgovornost za katastrofalno stanje u visokom školstvu i društvu uopšte, koristeći se obmanama javnosti i naših koleginica i kolega, smatramo odrazom njihove nemoći i potpune nesposobnosti da sagledaju probleme u koje su nas uvukli, kao i potpunog odsustva sluha za stvarna htenja studentske populacije i svih onih koji bi želeli da se obrazuju ali im se to pravo uskraćuje.
Podsećamo da je uprava Filozofskog fakulteta danas našu blokadu nastave okrivila za sopstvenu neodgovornu odluku da onemogući rad šalterske službe. Izjava rektora je, tako, samo još jedan u nizu pokušaja da se studenti okrenu jedni protiv drugih.

Radna grupa za odnose sa medijima Studentskog Plenuma Filozofskog fakulteta

Нема коментара:

Постави коментар